Oväntade hjältar

Guldet landade på Sturup i går, strax före midnatt. Som MFF-are är jag stolt över en trepoängare på säsongens i alla bemärkelser svåraste bortaplan. Det är imponerande – och delvis även hur det gick till. Hade det inte varit för en genant dålig plan på ”Nationalarenan” borde MFF avgjort långt tidigare. Att dessutom stora, stolta AIK inte förmår locka cirka 17 000 egna åskådare till  klassikern med MFF en fin, varm  sommarkväll är något annat som talar för MFF, även i framtiden, för ett framtida himmelsblått herravälde de kommande tio åren.

 

Mest imponerande var Oscar Lewicki i sin nya roll som mittback och Yotún som kreativt mittfältsnav, i stark konkurrens med AC. Förspelet och den PERFEKTA passningen fram till AC:S frilägesmiss (tuva) var i sig lika vackert som ett mål.

 

Rosenberg ibland lysande, Tinnerholm fantastiskt löpande, han imponerar allt mer även om alla bristerna i defensiven inte är borta.

 

Jag satt länge och funderade på varför Jeremejeff byttes in – som vanligt var han osynlig, förlorade närkamper. Som vanlig såg han ut som en Peter Crouch utan attityd – kantig, avig, långa ben och inte okomplicerad balans. Men medan den f d Hässleholmspelaren vinner närkamper och alla luftdueller är MFF-aren osynlig. Men så går han mot två av de tre AIK-are som skulle försvara det avgörande inlägget. Han springer på dem, håller säkert fast, stoppar upp dem. Så de hinner inte med när Carvalho springer bakom ryggen och Jesper Nyholm tappat markeringen, ingen.

 

Carvalho själv tycker jag inte alls var så bra som Dubbel-Anders hävdade EFTER att mittbacken avgjort – det är det där mediamässiga tvånget att en spelare som gör det avgörande målet har varit bra även under de övriga 90 minuterna. Och det var ju absolut inte Carvalho. Jo, han spelade upp sig men första halvtimmen var definitivt inte godkänd. AIK borde gjort mål i fall de haft en riktig forward – nu har de Euro Markkanen och han är mycket men ingen målskytt.

 

Det kändes som om denna segern var den avgörande, rent tävlingsmässigt. Är MFF så här överlägsna ska man inte behöva hotas i allsvenskan. Problemet kommer istället vara de själva och deras hybris. Att inte gå till match med 100 procentig fokusering eller galna, omogna tacklingar. Det är MFF som bestämmer inte om utan när MFF ska vinna allsvenskan.

 

 

Annonser

About this entry