Även MFF måste spela två halvlekar

MFF gjorde ett mål i första halvlek, borde gjort tre. Ändå gick man ut i andra halvlek som om man verkligen ledde 3-0. Den höga pressen, viljan att löpa, intensiteten som var så bra i första var nu kvar i det lilla omklädningsrummet på Stadsparksvallen.

 

MFF spelade som om motståndarna var smittsamma och tog ett avstånd på två, tre meter från varje grönvit spelare. Det var hela tiden någon annan som skulle löpa. Det var tio katastrofala minuter. Först släppte Brorsson Thelin till en nick och nån minut senare gick han bort sig igen och lät Thelin passa i sidled som blev till kvittering.

 

MFF var två klasser bättre, J Södra försvarade sig men såg verkligen inte bra ut. Första 15 var en orgie i tramp och skav – nog aldrig sett något allsvenskt lag spela så fult redan från avspark. Speciellt den fete fule tysken Fendrich utmärkte sig, och utmärkte sig endast i detta avseende.

 

Sedan förstår jag inte att MFF låg tätare på Darryl Smilie som var den ende konstruktive hemmaspelaren. I övrigt var det mest sparka och spring. Har tippat att J Södra åker ut och hoppas verkligen de gör det.

 

Jag tycker inte Brorsson är en man för CL.

Bergets första-touch var inte perfekt den här kvällen…

Lewicki lite ojämn.

AC suverän liksom Tinnerholm.

Rosenberg vinner sådana här matcher åt MFF.

Rakip duktig men även an ojämn och filmningen precis innan han blev utbytt var pinsam. Var det därför han blev utbytt – för alltför dålig filmning? Kunde blivit varning, faktiskt.

 

Anton Cajtoft ska väl vara förstemålvakt i EM men jag är lite osäker på hans kapacitet. Bra räddning på Cibickis avslut och på Rosenbergs, inget att göra på 1-0 men på 2-0 säljer han sig alldeles för tidigt. Istället för att attackera bollen och avslutaren blir han passiv och reagerar enbart på Rakips finter. Annat på minuskontot: två dåliga passningar och en utspark plus en dålig utrusning i början av matchen. Hmmm. Han har i alla fall mer talang än Erlandsson.

 

Serieledning med tre poäng, borde varit sex. Jag är inte missnöjd, absolut inte men Rasmus Bengtsson saknas.

Annonser

About this entry