Dahlberg räddar Blåvitt

Det där mötet kom fram till att framtidens Blåvitt är en budgetsatsning. Det innebär att de bra, tongivande elva spelarnas kontrakt går ut. Göteborg kommer ha en trupp på en nivå som Halmstads och Jönköping, sämre än Kalmars. Erlingmark junior kommer få spela hur mycket som helst. Nu är man 11:a, i sluttabellen kommer man troligtvis ligga ännu lägre.

 

Jörgen Lennartsson har haft en bra trupp, många bra spelare och misslyckats kapitel. Med ett nytt lag efter sommaren hade jag velat se även ny tränare. Den som kan och troligtvis kommer rädda Blåvitt är Pontus Dahlberg. Har sett honom väldigt lite och jag tycker nog att ha ska vara på båda av Norrköpings mål men grabben har onekligen talang, stor talang. Han gör flera bra parader, har bra speluppfattning, är vig och verkar ganska orädd – han attackerar avslutaren, är inte rädd för att möta och styra. Han är en klart bättre målvakt och väl för närvarande lika bra som Cajtoft. Men ett par år yngre. Hade jag varit Håkan Ericsson hade jag satsat på Dahlberg – han an var en blivande A-landslagsmålvakt något aldrig Cajtoft eller Erlandsson kommer var i närheten av med tanke på hur det ser ut idag.

 

Vid första målet stör Bjärsmyr honom även om han borde ha hållit den. Vid andra målet tar han ingen sidledsförflyttning och följer inte med Eliasson. Så när Eliasson skjuter har Dahlberg fel position och når därför inte bollen, vilket han borde ha gjort. Kanske inte räddat målet men definitivt varit på bollen. Pontus Dahlberg är Blåvitts framtid.

 

Annonser

About this entry