Zlatan till Barça

Han är en ny ”Mister” (det är fotbollsspanska för Manager) men kallades ”Myran” i Baskien. Ernesto Valverde är hedersbask och inser att alla klubbar EGENTLIGEN har det urbaskiska behovet av långa, kraftiga, erfarna centrar med målgaranti. Speciellt Barça.

 

Så vad finns det för sådana spelare av världsklass som inte kostar en förmögenhet och peakar i april, maj – när CL avgörs? Vilken klubb med pengar behöver en sådan stjärna utan behov av att starta varje match?

 

Finns stjärnan? Finns klubben?

 

Ja, det första jag tänker på är Man United, de behöver en sådan spelare eftersom man från månadsskiftet saknar en och Mourinho alltid har använt sig av en sådan – genom hela karriären. Alvaro Morata är inte den typen av spelare utan exakt samma spelartyp som de redan har i flera upplagor. Och dessutom betala minst 70 miljoner Euro är lite så smart. Ifall nu inte Mot vill spela en helt annan fotboll.

 

Chelsea behöver en ifall nu Costa försvinner.

 

Det är väl allt?

 

Så Chelsea eller Barça?

 

Chelsea för att Zlatan Ibrahimovic vill näpsa Man United, Barça för att han kan vinna CL med dem. Och att han vet att kan kommer få tre bra anfallskompisar som levererar bollarna. Hos Conte I Chelsea skulle han tvingas ta ett större och rent av lite defensiv uppgift emellanåt. Problemet med Barça är väl enbart den lilla detaljen att de blott har en enda boll.

 

Messi har precis tecknat en förlängning och nu har man troligtvis satt ett slutår för ”Los Tres Amigos – våren 2021. Det vore häftigt ifall Zlatan, ifall han kommer tillbaks till den gamla formen, blir den fjärde musketören. Nån ”amigo” har han aldrig varit och kommer aldrig bli men han skulle kunna göra en och en halv triumfatorisk säsong som inhoppare i stormatcher för Barça.

 

Jo, det är en hundraoddsare men jag har satt sådana förr.

Annonser

About this entry