Sportbilder

Bilden som toppar New York Times webbupplaga 12 juni 2017.

Det här är en verkligt bra sportbild. Kom till mig med NYT nu till lunchen och jag älskar den. Ofta är det så – de bästa sportbilderna visar inte idrottaren i idrottsögonblicket.  Rörelse blir sällan bra då den fryses i en 1/60 eller en 1/500 sekund.

Rafael Nadal blev det förste tennisspelare genom tiderna att vinna en Grand Slam-turnering tio gånger. Björn Borg hade säkert vunnit Franska Öppna minst tio gånger ifall han bara fortsatt spela. Varför Madridsupportern på Mallorca vunnit tio gånger beror också på att man inte är slut som elitidrottare vid 30, vilket man var förr i tiden. Nadal är i samma fysiska form, eller bättre nu vid 31 än han var då han var rankad etta som 24-åring.

Bilden är så bra att den nästan känns arrangerad för den hade varit märkbart sämre ifall foten INTE skurit baslinjen och den lilla servpunkten inte pekat uppfordrande mot raketen: DET VAR HAN SOM GJORDE DET , ropar plätten som markerar servsidorna.  Där är till och med balans i bilden nu. Fantastiskt. Dessutom är han klädd i färger som matchar ”en-tout-cas”. Perfekt!

Annonser

About this entry