Slutet på en era

Golden State Warriors vann femte matchen och är en av de mest överlägsna NBA-vinnarna genom tiderna.

 

De krossade Cavs och dess stjärnor för andra gången på tre år. De är inte bara bäst, de är också något så ovanligt som en ödmjuk, överlägsen vinnare. Bland annat för att ingen, varken av spelarna eller coachen varit riktiga stjärnor innan de hamnade här – de var sent draftade, har suttit på bänkar, inte fått speltid och inte  hittat deras maximum för att de spelade på fel positioner.

 

Det är spelare som gått över gränsen: en small forward på 208 som skjuter bland de bästa treorna i ligan. En center som är en liten power forward 205, en shooting guard som även är pg. Jo, Kevin Durant var stjärna men han är även den mest ödmjuke av dem alla.

 

Det är en massa crossovers och relativa misfits och det är vad som gör dem till mästare. Och jag har väldigt svårt att se någon hota dem nästa år. Eller nästnästa.

 

Det är inte bra för NBA och det är inte bra för mitt intresse för jag vill ha jämna matcher oavsett sport men det är bra för basketens utveckling.

 

Jag förmodar att detta även innebär slutet för Cavs. Att LeBron lämnar liksom många andra. Var han hamnar och hur mycket vinnare han fortfarande är efter att ha fått en ring återstår att se. Det är också slutet för Pop och San Antonio Spurs. Nu måste de börja bygga om, från grunden. För första gången på drygt 20 år.

Annonser

About this entry