Höften läker inte på en höft

En malmeitisk mardrömseger.  Att lagets allra viktigaste spelare inför CL-kvalet är allvarligt skadad är en klar katastrof. Det är en sak ifall man får ont efter en närkamp eller tackling men efter att ohotad försökt avsluta med vänstern, och lång pendling, sjönk Markus Rosenberg ihop i plågor efter cirka tio minuter.

 

Han hade ont, låg säkert 90 sekunder och haltade av. Bara för att komma tillbaka och halta omkring i fem, sex minuter innan han sjönk ihop igen.

 

Hur läkare Herbertsson tänkte begriper jag faktiskt inte. När kroppen själv säger till, och i ett så känsligt område borde naturligtvis Rosenberg gått av omedelbart. Om inte annat så med tanke på CL. Men Herbertsson tyckte han kunde fortsätta, efter tio minuter mot jumbon på hemmaplan och det är inte omöjligt att skadan förvärrades av detta.

 

Så vad är skadan då skadan? Höften sa Daniel K. på CMore att MFF sagt. Jag trodde antingen hamstringfästet eller nerver/kotor i ryggslutet. Höften? Det kan vara vad som helst men troligtvis är det problematiskt. Höften är ju vad hjärtat är för blodet – i höften möts alla stora muskler och ligament. Höften ska bära upp och balansera. Att höften är skadad innebär förmodligen att det ursprungliga felet sitter någon annanstans och att det inte åtgärdats eller bara ignorerats. Till slut blir obalansen så stor att höften säger till. Jag skulle jämföra Rosenbergs skada med en lättare hjärtattack, inget livshotande men ett tecken på ett allvarligt problem någon annanstans eftersom det i princip aldrig är fel på själva hjärtat utan något som orsakat att hjärtat ”sätter ned foten”.

 

Troligtvis är Rosenberg borta länge, å andra sidan brukar Herbertsson spruta in en massa konstiga saker så att den skadade spelaren kan lira några matcher på smärtstillande innan de definitiv är borta, länge. Som Rasmus Bengtssons åtta månader och vad som kan vara Jo Inge Berget i flera månader.

 

Är man dessutom 35 år gammal tar sånt här tid, ifall man verkligen vill läka det och inte chansa med smärtstillande och möjliga kroniska skador eller handikapp. Höften läker inte på en höft!

 

 

Annonser

About this entry