Bästa halvleken?

”Inte en av våra bästa matcher”, sa Magnus Pehrson efter 1-0 mot Häcken men jag tyckte att första halvlek var MFF:s kanske bästa halvlek på hela säsongen. Speciellt i perspektivet av skador och kommande veckas stora uppgift. Det var inte bästa offensiva fotbollen, inte snyggaste spelet men taktiskt sett var första 45+ (eller 50) utomordentliga. Man gjorde 1-0 och släppte inte till några målchanser. Låg rätt, återerövrade massor av bollar. I flera matcher har man under 10-15 minuters perioder spelat bländande fotboll men som helhet och taktiskt var den här halvleken kanske den bästa.

 

Andra var sämre, Häcken utnyttjade Pa Konates och Vindheims mindre bra defensiva spelförståelse. Samtidigt som innebacken Safari/Lewicki/ Brorsson inte alltid låg rätt. Yotun har ungefär samma svaghet som Pa Konate och tar inte tillräckligt jobbet utan boll på kanten. Med boll var Yotun lagets näst bäste spelare tillsammans med Tinnerholm och Brorson. Bäst var naturligtvis AC – en klass alltför bra för allsvenskan. Samtidigt har han varit i Italien och fullständigt misslyckats så han kommer inte att vilja bli såld till första bästa turkiska klubb, om man så säger…

 

När vi är inne på Brorsson så måste han lära sig täcka/blocka skott bättre. Han särar ständigt på benen och det var bara tur att Paulinho är så ur form att han inte fick bättre träff på avsluten, eller de som bara studsade ifrån honom.

 

Tycker Perhson också bör få lite kritik av bytet Pa Konate Vindheim. Nu tvingades man spela med tio man när Jeremejeff gick sönder. Kan han inte röra sig och man lindar låret hårt så betyder det att an inte spelar på onsdag.

 

Knappast heller Safari och hans vad. Får vi se Eikrem på onsdag, och Berget från start?  Vi kan nästan vara säkra på att han startar. Blir väl en ny spruta i hans häl…

 

Cibicki? AC spelade fram till målet och borde ha fått spela fram även till 2-0. Men Cibicki tog alldeles för god tid på sig – hans känns inte optimal för närvarande utan måltorkan har satt sig på självförtroendet och självbilden. MFF psykolog / mentale coach har något att jobba med där  – ifall Cibicki nu är vuxen nog att inse att han behöver hjälp?

 

 

Annonser

About this entry