Vem ska lära Franz att täcka skott, och när?

Hade Franz Brorsson läst Maxtiotår hade MFF kanske varit närmare CL nu. Jag skriver kanske för jag är inte säker på att en uddamålsseger med 2-1 hade varit att föredra framför 1-1. Däremot hade förstås 1-0 varit perfekt. Varför MFF släppte in målet – jo för att Brorsson läser fel bloggar.

 

I två matcher i rad, och många gånger tidigare under säsongen, har jag kritiserat Brorsson för att han inte kan blocka skott – det är tekniskt undermåligt. Jag vet inte vem som är defensiv tränare i MFF (Olof Persson?) men till och med Fedel borde kunna påpeka en så simpel detalj som att man ALDRIG ska sära på benen när man ska blocka skott. A L D R I G!

 

Dels för att vi fall du har rätt position så går ju skottet rakt på dig – var då sära på benen och släppa det förbi sig?

 

Det ställer målvakten. Målvakten ser skottet men ser också att försvararen är i den riktningen och hinner slappna av en tiondel. Skottet försvinner, benen stör fokuseringen och målvaktens hjärna tvingas börja om från scratch. Och då hinner sällan målvakten med. Därför går så många dåliga avslut i mål – för att de ställer målvakten både visuellt och fokuseringsmässigt.

 

Brorson särar jämt, så fort han får en chans fläker han upp sig och vrider samtidigt överkroppen så att han ska bli så liten som möjligt och inte få bollen mellan benen , lite högre upp alltså. Brorsson gör detta jämt och ständigt och MFF har släppt in många mål den här säsongen som gått mellan Brorssons ben.

Jag tycker det är ganska pinsamt. Inte så pinsamt att en 21-åring inte lärt sig de som att MFF uppenbarligen skiter i så pass viktiga delar av utbildningen. Lika pinsamt är det att Pa Konate i situationen alldeles innan sticker ut ett försiktigt ben, som en kissnödig hanhund. Både det han och Brorssons särande på benen är defensiv fotboll på en nivå som rättfärdigar ett fiasko för MFF. Om man nu åker ut mot Vardar. Jag har under våren ifrågasatt varför MFF inte värvat en ny mittback i stället för den kroniskt skadade Rasmus Bengtsson. Jag har konstaterat att Brorsson inte håller för FL även om jag var tveksam ifall han inte höll i första omgången. Nu har vi facit, halva facit. Brorsson håller inte, MFF (Daniel Andersson, Magnus Pehrsson och Jens Fjellström gjorde fel).

 

Vad gäller AC båda chanser så resonera jag så här – synd att en fantastiskt bra spelare inte får göra mål men när han nu i te gjorde på det ena är det kanske bra att han inte heller gav MFF segern med 2-1. För MFF var bättre, mycket bättre.

I returen kommer också Vardar vara bättre än idag. Ifall MFF åker ner med tanken att man är det så pass mycket bättre lag än Vardar att man borde vunnit 4-1 så tappar man lite i hunger och aggressivitet. 2-1 målet är inte så mycket värt som ett mål nere i Makedonien. Och alla vet att man måste spela på absolut topp ifall man ska vidare, det går inte att tänka at vi vann och vi är bättre. Alltså så var kanske AC:s olyckliga ribbträff (att den höll???)   kanske lycklig för MFF.

 

Annonser

About this entry