Klart att inte MFF har flyt

Det tjatas om att Malmö FF har flyt för att de ofta avgör de allsvenska matcherna i slutet, på tilläggstid. Det finns inget i elitidrott som heter flyt. Ja, Sarah Sjöström har flyt men i övrigt existerar inte sånt som tur och otur.

 

Eller jo, klart MFF hade tur i går men Djurgården hade definitivt inte otur. Bollen rullade inte in i MFF:s mål för att hemmaspelarna var alltför arroganta, och dåliga. Och att Johan Dahlin var duktig.  Men den sortens tur Svanberg hade jämnar alltid ut sig – MFF har i några matcher haft otur med skador och bollar som studsat fel. Varför MFF vinner matcher i slutet är för att de med sitt dominerande bollinnehav, ständiga löpningar och många krossbollar kör slut på motståndarna. De går på knäna i slutet. Orkar inte ta de där viktiga extra löpningarna som Berget och en fräsch Svanberg gjorde.

 

Exakt detsamma gäller för ett annat av topplagen i ”Tidaholms-allsvenskan”, den sista kvartens tabell. Östersunds FK avgör ofta i slutet av matcherna för att de dominerar bollinnehavet och får motståndarna att bli så trötta att de fattar felaktiga beslut. Hade ÖFK dessutom haft några riktiga forwards hade de legat ännu högre upp i serien, den riktiga fulltids-allsvenskan.

Annonser

About this entry