Du nya sköna friidrottsvärld

Ser att Sven Nylander kanske hade kunnat bli bättre än fyra i gårdagens VM-final på 400 meter häck.

 

Ifall han nu fötts i en annan tid med andra dopingpreparat. Å andra sidan hade han kanske inte sprungit lika fort nu som då men den norska vinnartiden var beskedlig och hade bara räckt till final på den tiden det krävdes 48 sekunder för att gå till semi.

 

Än värre på 200 meter. Det är lite lustigt att ”vår” helsingborgare hade kunnat ta VM-guld under lite andra förutsättningar. För att inte nämna om alla duktiga svenska och norska 200-meterslöpare under mitten av 1990-talet som totalt hade dominerat gårdagens final i fall de bara…

 

Man kan naturligtvis fråga sig varför kvalitéen generellt sjunkit så drastiskt i sprint? Varför alla som tävlade i t ex London–OS för fem år sedan nu springer så oerhört mycket långsammare, på ungefär samma banor?

 

Vi vill ju inte tro att alla sprinters inklusive alla våra duktiga fina svenska friidrottare råkade vara dopade då?

 

I princip är numera varje guldmedalj en sensation, alla kan ta sprintermedaljer i friidrotts-VM. Och att en före detta fotbollstjej, tvåa, eller rent av trea i Sverige efter två år av fotbollsabstinens, är i final på 800 meter. Med tanke på den mindre lyckade insatsen i EM har svensk friidrott ett verkligt sparkapital i den truppen. Tror linköpingstjejerna Stina Blankstenius och Frida Rollfö kan ta medalj på SM på 400 meter om några veckor ifall de byter skor.

 

Tycker friidrottsvärlden 2017 är ganska besynnerlig, och patetisk. Kom tillbaka Gunder Hägg! Och Sten-Pelle, vad gör du idag? Nu finns det väl ännu inte genmanipulation tillräckligt kraftig ens för Sten-Pelle och Gunder men det kommer säkert vad det lider.  Fortsätter friidrotten att utvecklas/invecklas så här kanske vi runt år 2030 får se ett startfält med verkliga legender, typ Jesse Owens mot Usain Bolt (och naturligtvis Justin Gatlin) på 100 meter!

 

 

Annonser

About this entry