Vinner de EPL? Del 2: Manchesterlagen

Vinner de EPL: Manchesterklubbarna.

 

Varför misslyckades de båda M-klubbarna förra säsongen, trots att de hade mest pengar och två av de bästa tränarna?

 

Ett gemensamt svar är att de ärvde var sin trupp de inte var bekväma med. Och att de förändringar de gjorde inte alltid var perfekta.

 

Ingen av lagen hade en bra baklinje, Uniteds var en ren katastrof.  City hade bättre spelare i Stokes och Kompany och Mangala men använde sig av en taktik som inte fungerade med de försvarsspelare de hade, därför släppte de in massor av mål. Det var inte för att Bravo var en dålig målvakt men jag hade nog hoppats att Pepe värvat en annan än en brasiliansk burväktare. Har i princip bara funnits en och en halv bra brassemålvakt i hela historien.

 

United var i akut behov av minst en ytterback och en mittförsvarare. Väldigt osäker på om Victor är den mannen. Tror nästan att Mourinho kommer att, eller bör, spela 3-5-2 i år med Smalling, Baillly och Victor eller Darmian.

 

Resten av laget är grymt. Matic bredvid Pogba är värsta innermittfältet och bara jag slipper Carrick, Herrera är jag belåten.  Martial ochValencia eller Mchitarijan kan spela yttermittfältare. Enda tveksamma position framåt är den i boxen. Lukaku har inte Zlatans passningsförmåga och är inte lika cynisk. Inte heller lika dödlig som avslutare. Ser inte heller några andra som har förmågan men Rashford är så ung fortfarande att han kan bli hur bra som helst.

Blir två eller trea.

 

Det enda som skiljer Man City från att vinna årets EPL är a. skadorna och b. målvakten.  Många oerhört bra spelare men alla är ju jämt och ständigt skadade. Tror de har flest skador i hela EPL vilket tyder på att något är fel. Liksom Liverpool saknas en topptio-målvakt för Ederson är väl inte det?

 

Vill slippa se Fernando, Fernandinho och Yaya Touré i år – de är alltför långsamma eller dåliga med bollen för det spela som Pepe vill spela. Det går helt enkelt inte tillräckligt snabbt eller bolarna har inte den kvalité som krävs för att de andra spelarnas potential ska kunna utnyttjas.

 

Agüero vinner skytteligan och City sämst trea.

 

Ps Iheanacho skulle kunna bli en ny Zlatan. Passar perfekt tillsammans med alla knattarna, ifall Pepe vågar vara så offensiv. Jag tror det hänger på försvaret, du måste ha minst en, helst två snabba defensiva backar ifall du skall vågaspela så offensivt och lämna hela den egna planhalvan tom.

Annonser

About this entry