Yasin, Adam Lundqvist och John Allan Martin Åslund

Man vet att ett lag har problem när en spelare på mållinjen duckar för att han inte vill träffas av bollen. Elfsborg har dåligt försvar, en ledning som inte kan motivera spelarna och sviks av sina fans. Ser inte bra ut.

Cirka 150 Guliganer tog  sig hela vägen till Hisingen denna soliga lördag i mitten av september. Jag vet att Jonas var anmäld till ett motionslopp men de där 7-800 andra som säger sig älska Elfsborg- var höll de hus i går? Alla kan väl inte ha sprungit det där loppet?

Spelarna verka ungefär lika uppgivna som supportarna, ordföranden avgår och jag tror Haglund borde göra samma sak, tyvärr. För jag gillar honom, inte så mycket som tränare utan som människa men det blir aldrig bra att ta tillbaka en tränare som en gång lämnat klubben. Skrev det när han tillträdde, står fast vid det. Att Inte klubbledningen och supportrarna sett  och förstått bristerna är lite tragiskt eftersom de varit så uppenbara. Fast så är det när man påpekar negativa saker – ingen älska dig för det.

När man ser Daniel Gustavsson jogga efter den Yasin som grundlurat honom och är på väg att vägga sig fram till nästa Häckenmål förstår man än tydligare att något är väldigt fel.Elfsborg står inför ett generationskifte – det borde genomföras även på planen.

Häcken ser ganska bra ut. De har en oerhört bred och dyr trupp men försvaret är obalanserat och över dimensionerat. Rasmus Lindgren är väldigt duktig och Joel Andersson kan bli landslagsman men resten där är inte spelare man tar medalj med. Vilket ändå Häcken gör för att man har så många bra offensiva spelare.

Yasin ser utomordentligt bra ut. I AIK var han mest divig men nu släpper han bollen rätt, har bra teknik och framförallt kan man tempoväxla. Han har en explosivitet som är alltför bra för  allsvenskan. Om man sedan är en bra målskytt eller inte  vet jag faktiskt inte. Vad jag vet är att han nu i Häcken är precis den kvicke, fantasifulle boxspelare AIK hade behövt den här säsongen.

 

Skriver om Viasats Martin Åslund och hans felaktiga uppfattning om målvakter i ett annan text men visst är hans fullständiga namn ganska…   …ovanligt: John Allan….

Annonser

About this entry