Världens bästa lag viker ned sig framför spegeln

De är ju det Real Madrid, bäst i världen på pappret. Samtidigt inleder de ligan på ett besynnerligt och glädjande uselt. Såg dem mot Real Sociedad i helgen och då var de övertygande. De har gjort 6-1 i de två bortamatcherna och förra säsongen slog man rekordet med flest poäng på bortaplan, någonsin. Så 2017-18 har börjat ungefär likadant som förra säsongen men en liten skillnad.

 

2-2 hemma mot Valencia var väl ingen katastrof i premiären ändå men 1-1 mot Levante och i går förlust på Bernabeau mot Betis med bästa möjlig lag var en vit tragedi. Det är nåt slags rekord – Madrid har inte vunnit någon av de tre första hemmamatcherna i ligan, framför spegeln det vill säga på hemmaplan  är man osynliga. Man är redan 7 poäng efter Messis lag. Han har själv gjort 9 mål på fem matcher, lika många som hela Madrid.

 

Nu hade Madrid 27 avslut mot Betis (enligt El Pais, 15 enligt Sv Fans) så helt trauamtiserade är de inte men något är fel.  Framförallt försvarsmässigt för Betis hade ett par frilägen och borde gjort ett eller två mål till. Extra lustigt hade kunnat slå Péle och FC Santos världsrekord med att göra mål i 74 matcher i rad men när Cristiano Ronaldo gjorde comeback eftersom avstängning för knuff av domare blev Madrid mållösa. Faktiskt jättekul, älskar när Madrid misslyckas så här monumentalt.

Varför man gör på detta viset? Delvis är det mättnad, delvis för att man trodde CR7 skulle lösa allting nu när han fick spela igen. Madrid var väldigt överlägsna Barça i Supercupen så det handlar inte om några fundamentala brister och fel – det är bara sånt som i bland händer i de bästa av klubbar och det är mycket glädjande.


About this entry