Huliganen på linjen /standarden på allsvensk herrfotboll en fredagskväll i oktober

Ser Örebro mot Halmstad. Första halvlek. Sedan orkade jag inte mer. Det var mentalt påfrestande att se något så dåligt och då tänker jag inte enbart på spelarnas och spelets kvalité.

 

Örebro gick tydligt in för att ställa ut skorna vilket de nästan lyckades med. Kan inte se det som annat än att de är missnöjda med tränaren, och publiken. Att publiken är alltför stor och krävande. Örebrospelarna har ju jobbat på det här i flera år men jag tror att de är på väg att lyckas nu.Känns som genombrottet är nära. Nästa säsong kan bli succé, vad gäller öde läktare och enstaka ångest rop på landets fulaste dialekt.

 

Halmstad gjorde sitt bästa för att hålla 0-0 och undvika att förlora en match de var tvungna att vinna. Jo, HBK spelade lite mer offensivt men de enda chanserna kom på Nordins misstag  – då han kastade sig men inte fick frispark. Han fick det oftast men ett par gånger då han kände en motståndare i närheten och kastade sig så fick man INTE frispark och Halmstad fick några bra möjligheter utav detta.

 

HBK har för att vara riktigt säkra på att inte kunan stanna kvar gett sin ytterst lovande förstemålvakt spelförbud då denne kommer lämna klubben efter säsongen. I det ögonblick de gjorde det så började de att prioritera kommande  Superettansäsongen före en eventuell chans att stanna kvar.

 

I övrigt inga chanser, massor av felpass, lägre tempo än en streaming som låst sig.

 

Kommentatorn på CMore har uppenbarligen en annan favoritsport, liksom producenten. Kaspar Sjöberg höll en klass högre än spelarna vilket inte säger jättemycket. Däremot hade han en assistent som aldrig mer borde få vara i allsvenskan. Skulle vilja gå så långt som att ge assisterande besöksförbud.

 

I mitten av fösta slår HBK en crossboll ned mot högerförflagga. En islänning (de har så många att jag inte kan skilja dem åt) tar ned bollen exakt när den ska studsa, i farten och lägger den på första tillslaget 90 grader in mot planen samtidigt som han göra samma vändning med kroppen.

 

Det är oerhört läckert – hög internationell klass på det och HBK är på väg at skapa en bra möjlighet. Det är bara det att Örebros vänsterback Lars Ring som inser vilket runningsmärke han håller på att bli tar fart och springer i riktning mot hörnflaggan – bollen är inte där men på det här sättet så korsar han motståndaren löpväg.

 

De kolliderar, bollen rullar in i straffområdet, en annan HBK-are tar den och är på väg att vända upp mot målet och ett bra avslut när Kasper blåser.

 

Eftersom Kasper blåser så sent så tror jag först han ändrat sig, att fördelsregeln inte var så bra och at HB K nu får frispark istället. Men det är öSK och Ring som får den och det kan bara betyda att den assisterande, fyra, fem meter från händelsen har tagit frisparken.

 

Antingen ser inte den assisterande vad som händer och då kan man tycka at han inte ska ropa på frispark. Eller så ser han det och har så usel spelförståelse att han varken förstår eller kan tolka det inträffade. Och då har han faktiskt inte på en allsvensk fotbollsplan att göra. Jag kan tycka att han skadar svensk fotboll så mycket genom sin oduglighet att han borde få besöksförbud och inte få vistas på en allsvensk arena de kommande 5-10 åren. han skadar förtroendet för domarrollen, han skadar spelet och hans skadar varumärket. Ja, han inte endast skadar svensk fotboll, han skändar svensk fotboll mer än vad någon huligan lyckats göra i modern tid och han lyfter cirka 5-6000 kronor per match för det.

 

Vill vara tydlig med att jag inte känner något hat mot den här figuren – vill bara att han inte får förstöra mer för svensk fotboll. All den ångest man kan känna inför allsvenskans allra sämsta, patetiskt dåliga sidor kom fram här i en skitmatch som innehöll en enda finess och ett enda unikt glädjeögonblick och det förstörs och den duktige spelaren straffas.

 

Så när vi slår oss för bröstet och tror att Östersund är representant för svensk herrelitfotboll så bör vi också betänka att denna ”elitfotboll” även inkluderar denne assisterande huligan och ett överlägset mästarlag som åkte ut i CL-kvalet mot ett lag som i torsdags fick stryk mot ett mediokert Europaleague lag med 6-0.

Annonser

About this entry