EXTRA-SKANDAL: fortsatt mediamobbning av ÖFK

Idag kan en svensk herrfotbollsklubb kvalificera sig för spel efter jul i en europeisk cup. Det har inte hänt sedan HIF mötte PSV Eindhoven för snart tio år sedan. Det blir inte sämre av att det (eventuellt) görs av en klubb som är lika mycket klassik saga som idrottssocialt föredöme och fotbollsteknisk briljans. Men den från huvudstaden utgående tystnadskulturen har tagit över.Varför bryr sig ingen i Mediasverige?

 

”Fotbollskanalen.se” har cirka 20 nyheter men ingen av dem handlar om matchen klockan 19.00 ikväll.

 

Aftonbladet toppar med en SAS-annons där det sår ”tänk fjällen, välj Alperna”.  Fixeringen vid Stockholm är så markant att den liknar den som S/Mp—regeringen gav uttryck för när de inte röstade på Köpenhamn och Greater Copenhagen som högkvarter för EU:s medicinverksamhet. Det hade betytt mycket för Öresundsregionen med nära 1000 högkvalificerade nya jobb men vår regering vill inte ens tala om vad de röstade på och varför? Det blir inte bättre av att den ansvariga ministern är Ann Linde som jag umgicks med i Helsingborg när vi var i unga tonåren trots att vi bodde i vars en ända av staden. Hon var politiskt intresserad, jag brydde mig bara om fotboll och poesi.

 

Vad ska ÖFK göra för att få det mediala erkännandet? Ska man hålla käften och vara tacksam för att matchen åtminstone visas i TV/streamas den här gången?

 

En mobbing som kan bli lyckosam är vädergudarnas. Det blir snöstorm i kväll i västra Jämtland, dit SAS inte vill vi ska åka.

 

I övrigt toppar Sportbladet med NHL, ett konstigt byte i SHL, en hockeygubbe som ska bli pappa,  att Zlatan hade en ny roll i Man United. En massa, massa gamla nyheter om Champions League och sedan det kvinnliga uppropet mot trakasserier och sexuella hot, Engvall stämmer Blåvitt, en bandymatch på dålig is…. Det är inte en enda text av 40-50 om den stora matchen i svensk fotboll 10 timmar före avspark. Uppe i ett hörn kan vi dock klicka oss fram till kioskvältaren ”Tabellen inför kvällens möte”.

 

Expressen? De har två rader om att etta är ett bra spelobjekt – det är allt redaktionellt material –  tio timmar före avspark…

Föreställ er att ett 08-lag hade lyckats göra något som ens liknar detta. Då hade det varit en riksangelägenhet och medierna försökt överträffa varandra med ”EXTRA-rubriker.  Behandlingen av Östersunds FK är riktigt, riktigt pinsam nyhetsvärdering, igen.

 


About this entry