Lukaku avgör Manchesterderbyt

Det var en seriefinalen och Man City har nu titeln i sin hand. Hur hårt kommer de hålla i den? Under alla omständigheter var det två av de tre bästa engelska lagen som möttes och jag tror inte Man United över huvud taget har en chans att vinna. Chelseas chanser är större efter nyår med ett offensivt nyförvärv. Morata är alltför dålig.

 

Konstig känsla när tvåan i en seriefinal hemma parkerar bussen i egen box direkt från avspark. Man City håller internationell klass och kan gå väldigt långt i CL. Det är väl enbart detta, splittringen med flera stora matcher samma vecka som är enda reella hotet mot City.  Ja, det och Otamendi.

 

Förstår faktiskt inte varför han fortfarande är kvar och får spela i Man City. Han håller helt enkelt inte klassen, inte ens utan boll. Det långa, höga inlägget måste man naturligtvis ohotat kunna nicka och inte helt missa bollen. Delph har otur med studsen medan Ederson gör faktiskt ett ganska stort misstag och kommer fel i utrusningen – han täcker sin första stolpe och typ två meter av målet och två meter utanför målet bort mot hörnflaggan.

 

I United var det främst två spelare som visar hur ganska mediokra klubben egentligen är.

Young ger först Sané ett friläge som resulterar i en hörna som han sedan löser den ev. offsiden på. Bra med bollen, fortfarande alltför stora brister för att ens kunna kallas försvarare. Dessutom såg man hur irriterad Lindlöv blev att young hela tiden låg fel i förhållande tull offsidelinjen. Så istället för att ställa en djupledslöpande Cityspelare offsid fick Lindelöv ofta springa med i djupledslöpningen.

 

 

Rojo. Gjorde många stora misstag och låg genant ofta i fel position. Varför fick han starta?

 

Ander Herrera? Filmar, kastar sig –  pinsamt att han får spela i Man United.

 

Lukaku – känns inte som han är lösningen på Man Uniteds forwardskris. Orsakade båda baklängesmålet , missade jättechanen i slutet, såg seg och ofarlig ut hela tiden, förutom i egen box alltså. där var ha nuet…

 

Roligt att Ederson fick göra sina avgörande men turliga räddningar på slutet.

 

Nu skall jag se dagens huvudmatch, Den gula Ubåten mot Världens bästa klubblag med 2017 års bäste manlie fotbollsspelare.

Annonser

About this entry