Bojans Pandzic show plus bra och dåligt i ÖFK

Lokomotiv leder ryska ligan överlägset. Där finns en hel del kända, västeuropeiska namn och 3-3 mot dem i Marbella låter bra. Det var det också, och var det inte.  Lokomotiv-Östersunds FK blev en märklig men bra vänskapsmatch med brutala inslag och en helt unik domarinsats.

 

Det kändes som om ryssarna kunde lägga i en extra växel ifall det behövdes. Samtidigt var Östersunds FK närmast segern efter att ha plockat in ett 1-3 underläge. Tre och en halv vecka före mötet med Arsenal i EL (där även Lokomotiv ska lira) är det intressant att se på plus och minus.

 

Sottes nya kontrakt är mycket glädjande, hur fan det än är utformat. Förmodar att liksom för Ken Sema var det en närmat garanterad plats i VM-truppen som avgjorde. Robert Mukabi var riktigt dålig i går, Sonko-Sandberg har enorm potential vilket han visade som ung i AIK. Nu får han bästa läromästaren. De två och Tom Pettersson blir en grym trebackslinje, mot lag där ÖFK för matcherna och kan spela med ytterbackar som rena yttermittfältare, inte wingbacks. Lika bra i boxen, en mot en.

 

Aly Keita kom fel på ettan och borde tagit tvåan.

 

Tekie syntes inte förutom en kanon i ribbans underkant. Var ett förlorat år i Belgien verkligen värt de extra pengarna?

 

Ken Sema var bäst på plan.

 

Gero blir allt nyttigare.

 

Samman Ghoddos gjorde två mål. Var rätt osynlig i övrigt men kvitteringen till 3-3 var det hög klass på.

 

Douglas Bergqvist var fantastisk som balansspelare och slog dessutom flera utomordentligt bra och långa passningar.

 

Bästa karakteriseras väl dock ÖFK:s insats av Jamie Hopcutt. Satt och retade mig i 48 minuter på att han var så trubbig, sen och ovän med bollen. Att han fick gratis målchanser som han förvaltade väldigt illa. Så får han en djupledsboll, tar den, utmanar två mittförsvarare, glider emellan dem och placerar in 1-2 på ett oerhört övertygande och otagbart sätt. Ett världsklassmål!  Därefter försvann han igen.

 

Mest anmärkningsvärt var dock att några ryssar i första halvlek försökte skada ÖFK-are med oerhört fula påhopp. Som när lagkaptenen efter cirka 20 minuter kom in med sulan mot Geros knä, medan denne dribblande sig bakåt, mot eget mål. Varefter denne omedelbart blev utbytt – kanske var det en vänskapsmatchsutvisning, á la Bojan Pandzic?

 

Lika märkligt – han blåste mål när brassen Eder tog en vända bakom målet och sedan överraskade Keita bakifrån. Offside med 7-8 meter som en assisterande fick korrigera för Bojan.

 

Så överraskande bra så väl som överraskande dåligt. Känns som om ÖFK kommer att behöva spela  3-6-1 mot Arsenal.


About this entry