MFF-are med hybris

Kostgräslag är alltid bäst före säsongen. Speciellt om de har många tekniskt drivna spelare: AFC var ett sådant, Östersund är ett sådant och Daklkurd var det också.

 

De hade två lägen i andra halvlek som bara måste vara mål – hur fransmannen lyckades nicka utanför tomt mål är en prestation i sig.

 

MFF saknade inte heller chanser med Rieks bredsida i ribban som bäst. Sedan tycker jag det är tveksamt om det är straff – rosenberg slår bollen på målvakten och springer sedan ned honom, eller kolliderar men målvakten rör honom inte utan bollen rör målvakten först , före kollissiionen.

 

Samtidigt blir jag som målvakt väldigt upprörd över målvakter som fejkar huvudskada för att fördröja spelet. Han spelade först närmast medvetslös, får sedan en nackkrage på egen begäran men studsar sedan upp efter fyra minuter och har inga som helst problem att fortsätta matchen. I mitt tycke är det ett oförlåtligt agerande. Jag förstår att han ville låta Rosenberg vänta och bli nervös men inte på det här viset – aldrig. En turkisk pajas är ett snällt omdöme.

 

Några räddningar gjorda han nästan inte alls förutom Svanbergs skott rakt på honom. Det säger mycket om MFF ineffektivitet.

 

Strandberg verkade inte ha lust att röra sig utan boll till Rosenberg kom in och satte fart på honom. Jeremejeff var precis lika dålig och klumpig som han vanligt. De två stod dessutom i första halvlek och väntade istället för att möta uppspel när motståndarna pressar högt. Tycker det var pinsamt att se två så ointresserade spelare på plan.

 

Safari var långsam och hade t o m svårt i det defensiva spelet. Hans tama och felpositionerade försök till block på Strands avslut utanför bortre stolpen i första gjorde Dahlin förbannad.

 

MFF släppte till alltför enkla uppspel på den kant där Safari och Svanberg skulle stoppa sådana. Nielsen och Brorsson hade ingen svår match men tappade ibland markeringen samtidigt som man måste säga att de låga inläggen var högklassiga. Nielsen drällde med bollen flera gånger samtidigt som det var kul att se honom pressa högt upp på högerkanten flera gånger. En nyhet.

 

Apropå markeringen och den lathet jag tyckte präglade många spelare – vid hörnan med tre minuter kvar som resulterade i en tåpaj på Dahlin stod fyra motståndare med en MFF-are vid bortre stolpen. Fyra. Tre MFF-are tyckte inte att de behövde göra hela jobbet, på övertid. Där finns ett feltänk, en hybris parad med lathet Pehrsson måste jobba med.

 

Larsson var ambitiös och ihärdig. Gillar sådana spelare.

Bachirou markerades tätt men var väldigt duktig. Han ensam är skillnaden mellan ett medalj-MFF och ett guld-MFF. Lewicki borde steppat upp med Bachirou utmarkerad men var ofta märkligt defensiv och feg med bollen.

 

Tyckte också Rieks förtjänar godkänt liksom naturligtvis Johan Dahlin som räddade segern genom att stå rätt. Däremot tycker jag han var lite osäker med fötterna. Fanns ofta 30 meters passningar ut på ytterbackar att slå men de kom aldrig för än i andra.

 

Svanberg ville mycket men släppte sällan bollen i tid och verkade påverkad av plastgräset och att bollen fastnade för honom när han skulle rycka. Gav noll hjälp till Safari.

 

En seger, en jobbig seger som borde ha varit enklare med en bättre inställning.

Imponerande publiksiffra och underbart med så stort bortasupport. Jag hoppas alla kurder fortsätter följa laget på bortaplan. Dalkurd har ju fler engagerade bortasupportrar än vad AFC hade på hemmaplan.

Annonser

About this entry