HIF – plus och minus efter Örebromatchen

Det var en imponerande match i 94 minuter och 15 sekunder. HIF släppte till få chanser, Pär Hansson behövde inte göra så många räddningar och skapades det chanser för hemmalaget lyckades Kennedy fumla bort dem. Med tanke på att minst tre startspelare i centrallinjen var borta är det en väldigt, väldigt bra match som visar att vilja slår allt. Inklusive klass även om ingen kan förknippa just det begreppet med lördagens pinsamma hemmalag.

 

Adam Eriksson slog nåt perfekt inlägg och nåt uselt men han är fortfarande alltför långsam när han utmanas en mot en.

 

Moro framför är inte heller han nån närkampsspelare vilket gör att motståndare som scoutat HIF kommer välja att anfalla här. Även mina andra iakttagelser om Moro tycker jag bekräftades i Örebro. Mycket bra teknik med bollen, grym på små ytor, utmärkt speluppfattning, stor vilja som resulterar i mycket löpande. Bra passningsspelare men klen i motlägg och ingen boxspelare eller målskytt. Jag skiter i hur många mål han gjorde för Mjällby förra säsongen – när ska de fotbollsokunniga TV-kommentatorerna fatta att han inte är född målgörare? Moro är rimligtvis en av de bästa spelarna i Sverige på ”kvadraten”! J

 

Landgren tappar alltför många bollar på mittplan, när HIF är på väg framåt. Farligt även om det sker 50 meter från Pär Hansson.

 

Darjan Bojanic visade inte enbart att hans teknik är bättre än motståndarnas, han visade också att han växt mentalt till den här säsongen. Funktionella dribblingar. Han släppte bollen i tid. Han försökte slå få eller inga svåra ”TV-pass” alls. Vad jag gillade allra mest var att han rörde sig väldigt bra defensivt, att han som alltid alibiförsvarat nu faktiskt låg rätt nästan hela tiden. DET var kanske det allra roligaste med Örebromatchen, att denne enorme talang äntligen gjort läxan. Fortsätter han så här blir han en fantastisk tillgång för HIF. Jag tror tiden med Potter börjar betala sig.

 

Efter Superettan handlar mindre om snabbhet och mer om fysik, speciellt mot lågt försvarande motståndare kommer Dahlberg och Bjarnasons att ge HIF ett stort plus i boxen ( plus då Liverstam som är lika jobbig på fasta situationer). Jag tror inte de kommer göra så jättemånga mål själva, däremot kommer deras knuffande och buffande ge HIF väldigt många andrabollschanser. Jag tror att HIF kommer se ut som det Rögle har blöta drömmer om – komma in i den offensiva boxen och kriga till sig avslut. Jag tror HIF kommer sprida målskyttet på ovanligt många fötter i år.

 

 

 

Annonser

About this entry