Adam Erikssons misshandelsförsök kostar HIF cupkvartsfinal

Är ingen stor beundrare av HIF.s vänsterback, har aldrig varit och kommer troligtvis aldrig bli. Att Adam Eriksson med en fullständigt vettlös rallarsving  blev den direkta orsaken till att HIF inte gick vidare i cupen gör inte att min beundran växer. Hur kan en så pass erfaren spelare vars temperament vanligtvis är jämförbar med övergammal lättmjölk plötslig börja slåss?  Och i ett läge där HIF bara var två mål från avancemang i cupen?

Med en halvtimme kvar på Olympiafältet var det spel mot ett mål. Men Adam Eriksson kunde inte hålla sig i en lite bökig löpduell utan svingande vilt med högern mot motståndarens nacke. Med en spelare mindre fortsatte HIF skapa chanser, och mål. Men målet kom för sent och två av chanserna studsade stolpe ut.

Så det sämsta laget av de tre i serien, Örebro, gick vidare medan de moraliska vinnarna föll på en omoralisk, aggressiv aktion av en av de mest erfarna spelarna. Förutom att när han inte blir utvisad är han en usel försvarare och långsam löpare. Dessutom har jag aldrig sett honom vinna en enda närkamp på tre säsonger i HIF. Visst måste klubben kunna vaska fram en bättre och mer omdömesfull vänsterback.

 

 


About this entry