Så slutar Superettan

Vem är expert på Superettan? Är den serien över huvud taget förutsägbar, ens för Göran Bolin? Superettan handlar inte om namn eller gamla gubbar som en gång tränat ett bra allsvenskt lag utan Superettan handlar om inställning och vardag. Superettan är långa bollar och slarviga passningar. Superettan är fasta situationer och att vinna på ”ticka-tacka-missbrukarnas misstag”. Superettan gör ont att spela i och ofta ont att titta på. Så hur fan ska man kunna tippa Superettan?

 

De flesta lagen har jag varken sett eller vet ens något viktigt om. De flesta lagen är dock inte speciellt bra, kan vinna enstaka matcher mot de bättre men det är ganska många lag som riskerar få slåss i botten – mot sig själv och andra – men slåss de riktigt bra kan det bära till allsvenskan. Se på Trelleborg vars spelarmaterial och ambitioner var högst en mittenplacering och så tog de sig till slut helt osannolikt upp i allsvenskan. Där de inte stannar länge men de visade att allting faktiskt är möjligt i Superettan – ifall man jobbar och slåss om varje boll.

 

De lag jag sett är även de lag som jag tror kommer slåss om de tre platserna.

 

Gais var grymma i cupen och liksom HIF hade resultaten kunnat vara ännu lite bättre med lite tur. Fast vem ska göra målen. Edin Haminovic imponerande inte på mig medan Dusan Djuric fortfarande är väldigt lätt och mjuk i kroppen.

 

Är Cajtoft hel så kan han ensam ta J Södra till kval. Fast tränare Jimmy Thulin betydde mycket.

 

Halmstad såg inte så vassa ut på försäsongen men de har många unga spelare med rutin från allsvenskan. Synd att det inte blir seriefinal på Örjans Vall på lördag – hade varit en fin säsongspremiär.

 

Jag tror naturligtvis HIF vinner serien, och Bjarnason skytteligan. Sällan har en klubb varit större favorit att vinna Superettan, sällan har en så bra forward spelat i en så låg serie. Jag har HIF i sex eller sju försäsongsmatcher och de imponerar stort. Trots att ett par nyckelspelare är borta.

 

Jag gillade mycket Randrup som vänsterback mot AIK. Jag gillar inte Adam Eriksson eller Charlie Weberg men tio, tolv andra är väldigt duktiga och vet dessutom var Superettan kräver av en man. Och jag blir lite lätt lycklig när jag tänker på att Micke Dahlbergs knä håller och att Darjan Bojanic jobbar hemåt under 90 minuter.  När sedan Granen ansluter…

 

HIF som etta och Bjarnason som skyttekung borde knappt vara en spelbar dubbel!


About this entry