Fel Smith och två förlorade poäng kunde varit tre

Bästa

  • Norrköpingsklacken – bra för svensk fotboll med stora bortaklackar. Lite chockartad upplevelse med publikljud från Behrn Arena. Har alltid trott att de hade förinspelade publikljud därifrån (typ nån form av gnällback) men ”alla i Örebro heter Rolf” var stor humor. Mer sånt, mindre hat även om jag inte kan komma på någon mer än Rolf Zetterlund. Göran känns mer frekvent.
  • Besara – tre olika dribblingar i ett moment – underbart. Men. Han är ingen målskytt. Därför kommer han förmodligen aldrig lämna Örebro för något mindre uselt lag. Många avslut men liksom Moberg-Karlsson alltid antingen ytterst utanför eller rakt på målvakten.
  • Isak Petttersson – speciellt räddningen då han var skymd i 89:e minuten efter hörna. Fin teknik.
  • Mot ängagäng som flyttar över så hårt som ÖSK finns det alltid mycket plats på andra kanten. När IFK väl slutade plottra på högerkanten (som i första) kom chanserna. Borde varit två i början av andra.
  • Kalle Holmberg såg bra ut i andra då ytorna i boxen blev större – borde gjort minst ett mål.
  • Isaac Boye som så beundransvärt störde sin lagkamrat så att inte Filip Rogic enkelt kunde nicka in segerbollen i 92:a. Samtidigt dåligt IFK-försvar.

 

Sämst

 

  • Örebro – har inte statistiken men det känns som om de leder offsideallsvenskan överlägset. Och Kennedy är ohotad etta.
  • En ”tap-in” är inte allt. Jag förmodar Ian Smith startade för att alla andra ( inkl. Eric) var skadade men Ian måste, trots bristen på fysik, våga gå in i närkamper. Speciellt nu när han inte har en så bra dag i övrigt. Uppträdde som en blyg ungdomsspelare och så osäker att övriga laget inte vågade spela upp på honom. Först på offensiv planhalva fick han passningar. Och när bollen oväntat kom emot honom studsade den fram till Filip Rogics snygga avslut. Näst sämst den Jordan Larsson som ständigt löper fel, tar felaktiga beslut saknar självförtroende och står alltför stilla när motståndarna har bollen. Blir ingen VM-turnering här.
  • Första halvtimmen ska Thern ha alla de bollar Moberg Karlsson snodde och som enbart resulterade i en mängd vinga, sneda avslut (förutom passningen till Kalle Holmberg i slutet). När Thern fick dirigera anfallsspelet i början av andra skapade IFK massor av bra chanser.
  • Viktor Sköld – vem släppte ut honom? Lustigt att man kan vara skyttekung utan att göra mål och allsvensk startspelare utan absolut inget annat än attityd och en stor kropp.

 

Annonser

About this entry