BP – ett svek mot svensk elitfotboll

Underläge 0-3, en knapp timme spelad. Frispark från 20 meter snett från sidan och bara en man i muren. Klubben som envisas med att illa sig  ”pojkarna”  flyttar upp allt folk och frisparksskytten…   …går på eget avslut – i ”muren” Ghoddos. En bra sammanfattning av BP:s allsvenska säsong 2018. Så som den ser ut, så som den kommer se ut de resterande plågsamma 24 matcherna.

 

När ÖFK fick ett likande läge ställde ”pojkarna” upp fem pojkar som inte hoppade. Och Saman Ghoddos kunde löjligt enkelt bredsida bollen mot närmaste delen av målet. I den tidiga bottenfinalen mot Östersund hemma fick man stryk 0-4 men det kunde lika gärna varit 0-7, 0-8.  Så ska det inte vara i allsvenskan – att vara så här dåliga är et svek mot svensk elitfotboll. Det kommer bli lite mindre uselt när de 13 nyförvärven acklimatiserats sig  och publikmassorna återvänder till Grimsta men innan dess kommer Pojkarna att få svårt att ta poäng.

 

Det var spel mot ett mål nästan från avspark. Östersund gjorde en hyfsad halvlek mot tio lågt liggande pojkar. Man  borde ha gjort minst ett par mål till men man har ingen naturlig målskytt.

 

I fall ” man” som pojkarna ligger klistrade i botten måste ”man” vara ett starkt kollektiv. Pojkarna är inte ens det. Tippade den sist. Kommer sluta sist. Säkert vinna några matcher men i princip saknas allt för allsvensk klass. De kunde gjort något mål i slutet på alla chanser ÖFK bjöd dem på – bland annat en misslyckad Cruyff-fint av Frank Ahrin men Pojkarna misslyckades t o m bränna tre, fyra jättelägen. Den i 08-media så hyllade och beundrade Daniel Majstorovic har gjort ett riktigt, riktigt dålig jobb som sportchef i ”Pojkarna”  Elitlicensen borde inkludera ett kvalitétsbegrepp, eller kalla det elit,  men då är risken att vi fått en 15-lagsalslvenska redan i maj.

 

En av nyblivna köpeklubben Pojkarnas värvningar, målvakten NikolaPetric, är inte så lyckad. Han är förmodligen allra sämsta målvakten i allsvenskan och absolut allra sämst är han med fötterna. Ganska bra på nära avslut med stor kropp som kommer ned överraskande snabbt men borde inte sära på benen när avsluten kommer från egen kortlinje. Bra utkast, faktiskt men blott patetisk med fötterna.

 

 

 

 


About this entry