HIF bra, trots HD

HIF gör sin bästa match på ett halvår, typ men blir dissade av lokaltidningen som twittervinklar på att det blir kval och kallar insatsen ”uddlöst”. Det var inte Marjan Svab som skrev det. J

HIF gör en bra andra halvlek och Christiansen skulle naturligtvis satt bollen i öppet mål. Hade också en bra straffsituation men fick olyckligtvis Mårtensson varnad tidigt efter att ÖSK-aren Ayaz filmat, bankat med handflatan i marken tre gånger på ett par minuter och lyckats lura Jonas Eriksson av ett gult.

19 och en halv timme sedan anfallare gjorde mål för HIF men i och med dagens poäng ser det väldigt bra ut. Man släppte in till några farligheter förrän på tilläggstid. Och Micke Dahlberg blir guld värd i kvalet. Tar emot alla bollar och lyckas fördela dem. En stjärna om hösten.

Astrit skulle ha revansch. Sämst på plan?  Och Nordin har faktiskt mage – lite pinsamt i vad som ska föreställa ett elitlag med vältränade unga män.

Den oro jag kände inför kvalet är som bortblåst. Det här fixar HIF, trots HD. Och trots att Jonas Eriksson inte hade sin bästa match  i karriären.

Ps Tradigt att Jesper Jansson är så kritisk. Han skulle kunna se att det var en bra insats av en klubb som slåss för livet och som han tillhört i decennier. Nu anammar han HD-attityden och dissar istället för att se det positiva.

Pss HIF kan ta nio poäng och har J Södra hemma i sista matchen på Olympia. Så kanske, kanske blir det inte kval.

Annonser

About this entry