Den allsvenska våldet (och CMore-gubbarna)

Efter nästan en månad har de ansvariga på SvFF kommit fram till vad som var uppenbart redan den 8 april i Eskilstuna – och som media inte märkte eller beslöt att inte låtsas om – att Örebros Kennedy skulle ha ett strängt straff.

Hans armbåge i nacken på motståndaren medan boll inte var i närheten var bland det fulaste jag sett i allsvenskan på länge. Och inte en jävel reagerade, förrän nu. Frågan är varför man, liksom CMores kommentator på plats vägrade se det och inte ville beröra det. Om CMore inte accepterar svenskt fotbollsvåld i sina sändningar  hjälper det inte att blunda och låtsas som om det regnar. Samtidigt märkte producenten det och agerade professionellt genom att visa det tydligt. Så kanske är det bara CMores kommentatorer som inte tycker man ska förstöra den fina fotbollen med att kommentera sånt som inte är lika fint. Den finns en tydlig tendens bland de här gubbarna att nästan till varje pris undvika att prata om det negativa och istället fokusera på hur fantastiskt bra kvalité allsvenskan bjuder. Och på alla kommande CL-stjärnor som växer till sig här.

ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark säger till Sportbladet att straffet inte står i proportion till brottet och det är bara att hålla med. Det borde vara betydligt fler än fyra matcher. Plus feta böter på ett sexsiffrigt belopp så att spelarna fattar att det här är fel.

 

 

 

 

Annonser

About this entry